arrow_back_ios Go back to projects

The Butterfly

Location
Vancouver, BC
Commencement
2018
Completion
2022
Architects
Bing Thom Architects
Interior Design
Bing Thom Architects
Visit Site

The Butterfly returns to the fundamentals of nature, using natural light, natural ventilation and natural forms. Curved glass expands your horizons as far as the eye can see. Sculptural, concrete forms create a fa├žade of waving clouds. Open-air breezeways allow sunlight and stars to shine through. Every third floor holds a tree, each part of your interior garden. Your dining table emerges organically from the kitchen counter, as a gently curving shape that barely touches the ground. Glass panels and semi-transparent curtains allow natural light to flood into your home and shadows scatter, creating ever-changing scenes. Pure white floors, ceilings and glass walls, dissolve structural confines creating the sensation of continuous space and a beautiful state of permanent motion.

With Bing Thom, we pursued a butterfly-effect made of all the impossibles magnified as powerful possibilities: in the quality of life in our city, in the revival of a key artery in our community, in the restoration of a monument that represents the history of Vancouver in a gentle but powerful contribution to our skyline.